Examine This Report on kepçe kulak ameliyatı otoplasti letgo
Examine This Report on kepçe kulak ameliyatı otoplasti letgo
Blog Article
Burun estetiği ameliyatı sonrası işe dönme süreci, kişinin iyileşme hızına ve işin gereksinimlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Burun ameliyatı sonrası, iyileşme sürecini hızlandırmak ve komplikasyonları önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. İşte burun ameliyatı sonrası neler yapılmaması gerektiği hakkında bazı önemli bilgiler:
Hastaların semptomları dikkatle incelenmeli ve asemptomatik olsalar bile tarama anketleri ve polisomnografi ile değerlendirilmelidir. Ameliyat öncesi bu hastalığın yönetimi komplikasyon riskini azaltmada önemlidir.
Burun estetiği ameliyatında burun kemikleri kırılmaz. Kemikler çeşitli aletlerle kontrollü olarak kesilir ve/veya törpülenir. Bu işlem için en sık cerrahi aletler kullanılır. Bunlara ek olarak mikromotor ve ultrasonik kemik şekillendirme cihazı olan Piezotome gibi cihazlar da kullanılmaktadır.
Açık rinoplasti şeklinde gerçekleşen ameliyatların tam olarak iyileşmesi daha uzun sürmekteyken, kapalı rinoplasti uygulanarak yapılan ameliyatların iyileşme süresi daha hızlı ve sancısız olmaktadır.
Bu durum cerrahi sonrası komplikasyon riskini artworkırır. Ayrıca sigara ve alkol tüketimi doku onarımını yavaşlatarak morarma, şişlik ve ağrı gibi yan etkilerin daha uzun süre devam etmesine neden olur. Bu nedenle erkek hastalar ameliyat öncesinde ve sonrasında bu alışkanlıklardan kaçınmalıdır.
Burun estetiği; yaralanma sonrası burnun onarılması, solunum problemlerinin giderilmesi ya da burun şeklinin estetik hâle getirilmesi için yapılabilir. Burun estetiği sayesinde;
Bu nedenle her iki yöntemin de avantajları ve sınırlılıkları hastayla açıkça tartışılmalı ve en uygun seçeneğe birlikte karar verilmelidir.
Lakin tercih edilmesinin bir başka sebebi daha vardır, sağlık sorunları. Burun estetiği olmak isteyen hastaya gerekli tetkikler uygulandıktan sonra ameliyata alınmasıyla operasyon başlar.
İşlem sonrasında septumun stabilitesini sağlamak ve iyileşme sürecini desteklemek için iç splintler yerleştirilir. Bu yöntem daha fazla bilgi burun fonksiyonlarının iyileştirilmesinde etkili bir yol sunar.
Geçerli bir bilimsel teknik uygulanarak estetik burun ameliyatı yapılmış hastalarda sonuçları olumlu ya da olumsuz etkileyen faktörler aşağıda sıralanmıştır.
Üst Üste Kıkırdak Tekniği: Bu teknik genellikle projeksiyonu azaltmak için kullanılır ve lateral ve/veya medial iç kıkırdakların uzunluğunu kısaltır.
Burun estetiği sonrası oluşan komplikasyonlar, şişlikler ve kızarıklar bir hayli can sıkabilir. Burun ameliyatı sonrasında uygulanacak bakım, hızlı iyileşmenizin yanı sıra ameliyatın başarısını da destekler.
Septal Uzatma Greftleri: Bu yöntemde septumun dorsal veya kaudal kısmına sabitlenmiş bir greft kullanılarak uç projeksiyonu artırılır. Bu greft istenen açıda sabitlenebilir ve burun ucunun daha belirgin hale gelmesini sağlar.